Így tudod bezárni az appokat az iPhone 13-on

Igyekszünk Nektek minél több választ adni a blogon, olyan kérdésekre, ami egy iPhone szervizben gyakran felmerül, vagy akár nálunk többször is megkérdezik az ügyfelek. Már a legújabb iPhone-okkal kapcsolatban is érkeznek a kérdések.

Az egyik gyakran felmerülő kérdésre előző írásunkban kaphattatok választ. Egész pontosan arra, hogy érdemes-e bezárogatni az épp nem használt alkalmazásokat. Arra az esetre, ha nem olvastátok a cikkünket, és nem is akarjátok, „elspoilerezem”, hogy nem érdemes, sőt kifejezetten ellenjavallott csak úgy bezárogatni az appokat.

Viszont hibák, bugok előfordulhatnak, az alkalmazások lefagyhatnak, vagy nem válaszolnak. Olyankor pedig nincs mese, le kell állítani a szóban forgó alkalmazást, és újraindítani a megfelelő működésre. Ezért nem árt tudnotok, hogy akkor (és lehetőleg csak akkor), ha egy alkalmazás nem válaszol, hogyan állítsátok le.

A Home gomb esetén egyszerű volt. Két gyors nyomás a Főgombon és felsorakoztak a „hibernált” appok, melyek közül jobbra, vagy balra húzással lehetett kiválasztani a rendetlenkedőt. Az újabb, már Home gomb nélküli telefonoknál (iPhone X és újabbak) a Főképernyő aljáról kiindulva kell az ujjunkat felfelé húzni, majd a képernyő közepén egy helyben tartani. Ilyenkor megjelennek az alkalmazások, melyek közül szintén jobbra vagy balra húzva lehet kiválasztani, amelyiket bezárnánk. Node, mi a helyzet a legújabb telefonokkal?

Hogyan lehet bezárni egy alkalmazást az iPhone 13 készülékeken?

A megoldás pofonegyszerű, ugyanúgy mint a Home gombbal nem rendelkező elődkészülékeken. Főképernyőn húzás felfelé, majd a kijelző közepén helybentart az ujjunk.

Lehetnek olyan indokolt helyzetek, amikor igenis helye van az alkalmazásbezárásnak az iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro vagy iPhone 13 Pro Max készüléketeken. Ilyenkor pedig nem kell majd rohannotok, hogy az iPhone szerviz biztos megoldja. Hiszen, persze, ők is meg tudják oldani, de amit Ti is, arra nincs szükség rájuk.

Egyébként, ha már bezárás, bár nem valószínű, hogy gyakran használjátok majd, de ettől még megismerhetitek a funkciót, ha később mégis szükség van rá. Nagyon praktikus, hogy az iPhone 13 modelleken egyszerre több alkalmazás is bezárható egyszerre. Az iPhone 13 kijelzője ugyanis támogatja a multi-touch érintést, egyszerre akár több alkalmazást is bezárható, ha három ujjatokat használjátok hozzá.

Apple szerviz

Ezért fontos az iMac karbantartás

A jellemző felhasználói magatartás a Mac eszközöknél – különösen igaz ez az iMac-re – hogy addig hajtják, amíg megy. Ez a szemlélet azonban, viszonylag hamar

Tovább »
iPad

Miért nem tölt az iPadem?

Hogyan lehetséges az, hogy az iPad egyik pillanatról a másikra nem tölt? Talán az előbb még játszottál vele, és azért csatlakoztattad töltőre, mert láttad, hogy

Tovább »