Így védheted meg az iPadet a sérülésektől

Az iPadek védelme fontos szempont lehet, különösen, ha az eszköz családi használatban van, vagy legalábbis több felhasználónál megfordul. Egyelőre legyen szó iPad Pro készülékről, vagy az alap iPad eszközről, a készülékek kijelzője szorul nagyobb védelemre. Bár az sem ritka, hogy egy-egy esésnél a hátlap is deformálódik.

Utóbbinál sajnos az esztétikai hiba mellett az is gondot okozhat, hogy ha az esésnél a kijelző eltört, akkor az iPad szerviznek akár még a hátlapot is cserélnie kell a kijelző mellett, hogy az eszköz egyáltalán újra összerakható legyen.

A legfontosabb tehát az lenne, hogy az iPad készülék ne sérüljön és az iPad szerviz közelébe se kelljen vinni.

Hogyan előzhető meg a sérülés?

Írhatnánk, hogy elsősorban odafigyeléssel, de ez felesleges, hiszen balesetek még a legnagyobb odafigyelés mellett is történhetnek. Ezért a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer az iPadet ellátni megfelelő védelemmel.

Hátlap védelme

A klasszikus, hátlapi tokok értelemszerűen főként a hátlapot védik. Az iPad kijelzőjét ugyanakkor csak esetlegesen, azt is csak a széleknél található peremmel. Hátrányuk, a csekély kijelzővédelem, és hogy az eszköz teljesen elveszíti a jellegét tőlük, még a legvékonyabb kialakításnál is vastagabbnak tűnnek. Ugyanakkor nem felesleges a használatuk, hiszen így is megfelelő védelmet nyújtanak.

Kaphatók kifejezetten gyerekeknek gyártott tokok, amelyek vastagabbak az általánosan használt hátlapi tokoknál. Ezek amellett, hogy a volumenükkel fizikailag védik az eszközt a gyerekeknek könnyebb fogást biztosítanak az eszközön, ezzel is csökkentve a leejtés kockázatát.

Kijelzővédelem

A legfőbb védeni való egy iPaden mégis a kijelző. Kapható rá kijelzővédő, üvegfólia és kinyitható tok is.

A kijelzővédő egyetlen darabból áll, a felnyitással a készülék is felébred, visszazáráskor pedig újra zárolja a kijelzőt. Ezek a kijelzővédők az iPad használata közben általában támasztóvá is alakíthatók. Praktikusak, hogyha az eszközt nem hordozzák sokat, hanem inkább otthon használják. A hátlapot viszont nem védi ez a megoldás.

Az üvegfólia bár remek védelmet ad az iPadnek, és diszkrét is, a felhelyezése kissé bonyolult, szakértőt igényel a levegőmentes felrakása. Érdemes iPad szerviz segítségét kérni, vagy akár ott vásárolni. A legtöbb helyen a szervizben vásárolt üvegfóliát fel is helyezik az eszközökre. Szintén otthoni használatra ajánlott inkább, illetve azoknak, akik ódzkodnak a tokok használatától, és nem szeretnék az iPad megjelenését megváltoztatni.

A teljes eszköz védelme és funkció

A kinyitható tokok hasonlók a kijelzővédőkhöz, hiszen a kijelzőt takarja egy felület, ami akár a kijelző aktiválására, vagy lezárása is alkalmas. Utóbbi funkcióval persze nem minden kinyitható tok ellátott, de a jobb minőségű mágnesesek általában igen. Ez a védelem ajánlható gyerekek mellett is, hiszen az egész készüléket minden felületen védi, a hátlapot és a kijelzőt egyaránt, sőt az oldalát is az esetleges lepattanástól.

A funkcionális tokok között akadnak, amelyek fokozott védelmet biztosítanak azoknak a professzionális felhasználóknak, akik ezt igénylik. Ilyenek a víz-, por- és ütésálló tokok, amelyek extrém körülmények között is tökéletes eszközvédelmet biztosítanak.

Ugyanakkor nem minden funkcionális tok alkalmas eszközvédelemre, akadnak olyanok is, amelyek plusz funkcióval egészítik ki az iPadet. Ezek a billentyűzetes tokok, amelyekbe belehelyezve az iPadet úgy használhatod hozzá billentyűzetet, mint egy laptopnál.

Nem viccből írjuk tehát, hogy a komolyabb fizikai sérüléseket megelőzendő nem csak az iPad, hanem bármely Apple eszközt érdemes megfelelő védelemmel ellátni, amire egy tok tökéletesen alkalmas. Ne feledd tehát az iPad tokja az iPad szervizt távol tartja!

Apple szerviz

Ezért fontos az iMac karbantartás

A jellemző felhasználói magatartás a Mac eszközöknél – különösen igaz ez az iMac-re – hogy addig hajtják, amíg megy. Ez a szemlélet azonban, viszonylag hamar

Tovább »
iPad

Miért nem tölt az iPadem?

Hogyan lehetséges az, hogy az iPad egyik pillanatról a másikra nem tölt? Talán az előbb még játszottál vele, és azért csatlakoztattad töltőre, mert láttad, hogy

Tovább »