iPhone 13 Wi-Fi problémák: így oldd meg!

Egy darabig Wi-Fi problémáktól mentes csend honolt az iPhone szervizekben. Aztán jött az iPhone 13 és egyéb modellváltozatai, és újra felpezsdült az élet.

Mert ugyan az iPhone 13 (és a többi modell) támogatja a Wi-Fi 6 szabványt, és ezzel villámgyors letöltési sebességet kínálnak, de ettől még akadnak csatlakozási gondok… Hogyha az új telefontulajdonosok azt tapasztalják, hogy lassú a Wi-Fi vagy kihagyogat, akkor van néhány tippünk, hogy min kellene átszaladni a megoldásért.

A leggyakoribb hibák, amikre az új tulajdonosok panaszkodnak: a már említett lassulás, vagy az hogy a készülék ragaszkodik a 2,4 GHz-hez az 5 GHz helyett, helytelen jelszó követelése, a Wi-Fi beállítások nem elérhetők, vagy a készülék eldobálja a hálózatot. Fussunk végig azon, hogy mit érdemes ilyenkor megtenni, hogy a bosszantó Wi-Fi problémákra megoldást leljünk:

Újraindítani próbálta már?

Az iPhone újraindítása igen indokolt ilyen esetekben, sőt még egy kényszerített újraindításnak is helye lehet.

Felejtsd el!

Néha a Wi-Fi problémákra gyógyír lehet az, ha az iPhone-nal „elfelejtetjük” a hálózatot, majd újra csatlakoztatjuk hozzá. Előfordulhat, hogy rossz jelszót adtunk meg, ezért nem is jött létre kapcsolat.

Kellemetlenkedő Wi-Fi asszisztens

A Wi-Fi asszisztens feladata, hogy gyenge Wi-Fi kapcsolat esetén a készülék automatikusan átálljon mobiladatforgalom használatára. Néha azonban nagy zűrt is tud kavarni ez a kis funkció, ezért az állandó kapcsolódási problémák idején érdemes kikapcsolni.

A Wi-Fi Router újraindítása

Mielőtt ujjal mutogatnánk az iPhone 13-ra, vagy az iOS 15 hibájának könyvelnék a hibajelenségeket, érdemes a router körül is körbenézni. Mert lehet, hogy ott van gond.

A routert is mindenképpen érdemes áramtalanítani, majd 10 perc várakozás után újraindítani, az iPhone-ot is mindenképpen csatlakoztassuk újra a router újraindítását követően. Megjegyzés: a router újraindításakor, ha van és lehetséges, a szolgáltató modemét is mindenképpen érdemes újraindítani egyúttal.

Router firmware frissítés

Érdemes a router firmware-jét is frissíteni, néha bizonyos bugok kiküszöbölhetők ezzel.

iOS frissítés

Az is elképzelhető, hogy az éppen használt iOS verzióval vannak gondok, ezért amennyiben lehetséges frissítsd a telefonod szoftverét is.

Hogyha sokféle lehetőséget végigzongoráztatok, és a Wi-Fi hibák továbbra is fennállnak, tudjátok, az iPhone szerviz budapest mindig tárt karokkal vár, de reméljük ezzel a kis segítséggel magatok is megoldjátok majd, és a fentiek között meglelitek a tuti megoldást a kapcsolódási hibákra.

Apple szerviz

Ezért fontos az iMac karbantartás

A jellemző felhasználói magatartás a Mac eszközöknél – különösen igaz ez az iMac-re – hogy addig hajtják, amíg megy. Ez a szemlélet azonban, viszonylag hamar

Tovább »
iPad

Miért nem tölt az iPadem?

Hogyan lehetséges az, hogy az iPad egyik pillanatról a másikra nem tölt? Talán az előbb még játszottál vele, és azért csatlakoztattad töltőre, mert láttad, hogy

Tovább »