Nem kapcsol be az iPad. Most mi legyen?

Az elektronikus eszközök hibái igen frusztrálók lehetnek, különösen, amikor nagy szükség van éppen rájuk. Amikor lefagy az eszköz, amikor sehogy sem akar kapcsolódni a Wi-Fire, vagy állandóan idegesítő figyelmeztetéseket küld, mind, mind idegesítő jelenségek. Az viszont, amikor nem akar egy készülék bekapcsolni, az ijesztő. Mielőtt rohannál az iPad szervizbe, előbb nézzük végig, mit érdemes megpróbálni, amikor az iPad nem akar bekapcsolni.

Lemerült

Teljesen alapvető dolog, hogy a készüléked lemerült. Hogyha egy ideje nem használtad, vagy rajtad kívül más is használja, és ő nem töltötte fel… Amikor csak ez a gond, akkor bekapcsolási kísérleteknél fel fog villanni az akku jel, ami figyelmeztet, hogy csatlakoztasd töltőre az eszközt.

Hogyha nem villan fel, akkor is próbáld meg csatlakoztatni töltőre, hogyha nagyon lemerült, ezt mindenképpen jelezni fogja. Ugyanakkor előfordul, különösen régebbi eszközöknél, hogy fél-egy óra is eltelik, mire újra vissza lehet kapcsolni.

Töltéscsatlakozó, kábel, töltőadapter

Előfordulhat, hogy a lemerült eszközöd nem észleli, ha csatlakoztatod a töltőre. Ilyenkor ellenőrizd a kábelt, hogy nem sérült, vagy tört-e meg valahol, illetve hogy megfelelően bedugtad-e. Néha elsőre, figyelmetlenség miatt nem sikerül rendesen bedugni a készülékbe, vagy az adapterbe, esetleg a fali csatlakozóba. Hogyha a csatlakozó ki- vagy bekapcsolható, érdemes ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva.

Ellenőrizheted azt is, hogy a Lightning (USB-C) portba nem került-e valami szennyeződés, hogyha igen, akkor egy fogpiszkálóval finoman ki lehet tisztítani. Olyan is előfordulhat, hogy a Lightning csak az egyik oldalon érzékel, vagyis, ha bedugod nem, ha fordítasz a csatlakozófejen 180°-ot, úgy próbálod, már igen. Természetesen ennek nem így kellen működnie, úgyhogy ha ezt tapasztalod, akkor mindenképpen keress fel egy iPad szervizt a problémával.

A töltőadaptert és a kábelt, hogyha van módod, próbáld ki másik Apple eszközzel, vagy másik fali csatlakozónál. Hogyha úgy találod, hogy jónak tűnnek, akkor sajnos szintén irány az iPad szerviz.

Lecsavart fényerő

Ritkán, de az is előfordulhat, hogy a kijelző fényerejét sikerült úgy lecsavarni, hogy nem látszik, ha az eszköz bekapcsolt állapotban van. Ilyenkor ki lehet próbálni, hogy Siri reagál-e, ha szólítod. Amikor Siri nincs aktiválva, csatlakoztasd töltőre a készüléket, és tartsd lenyomva a Home gombot 30 mp-ig az aktiváláshoz.

Kényszerített újraindítás

Az újraindítás néha varázserővel bír, különösen, ha valami kis bug gyötri az iPadet. A Home gombot és a bekapcsoló gombot egyszerre kell lenyomva tartani egészen addig, amíg az almás logó meg nem jelenik a kijelzőn. Ezt követően ki fog kapcsolni, majd megától újraindul. Persze, csak ha tényleg csak egy apró hibáról van szó…

Újraindítási hurok

Előfordulhat, hogy két dolog van egyszerre. Az iPadnek igen alacsony a töltöttsége, közben viszont újraindítottad. Ilyenkor egyfajta kikapcsol, újraindul, kikapcsol hurokba kerülhet. Ekkor ahhoz, hogy ezt megszüntethesd, mindenképpen töltőre kell csatlakoztatni, majd újra megpróbálkozni az újraindítással, hogy leállítsa ezt a félrement betöltési folyamatot.

Baleset után nem kapcsol be

Hogyha leejtetted, vagy valami más fizikai baleset érte az eszközödet, és ezt követően nem kapcsol be, akkor majdnem biztos, hogy iPad szervizhez fog kelleni fordulnod. Ellenőrizd a készülékedet, hogy nincs-e repedés, törés, vagy valami külsérelmi nyom rajta. Bár tény, hogy külsérelmi nyom nélkül is letörhetnek, vagy sérülhetnek belül alkatrészek.

Amikor semmire sem reagál…

Na, ez az a pont, ahol tényleg javallott elvinni szervizbe. Amennyiben még van a jótállási időből, akkor márkaszervizbe a számlával és a garanciajeggyel, amennyiben már nincs, akkor egy jó iPad szervizbe. Ne pánikolj, a legtöbb hiba javítható, mindenképpen legalább egy diagnosztikára érdemes bevinni. Akadnak helyek, ahol ezért még csak fizetni sem kell.

Apple szerviz

Ezért fontos az iMac karbantartás

A jellemző felhasználói magatartás a Mac eszközöknél – különösen igaz ez az iMac-re – hogy addig hajtják, amíg megy. Ez a szemlélet azonban, viszonylag hamar

Tovább »
iPad

Miért nem tölt az iPadem?

Hogyan lehetséges az, hogy az iPad egyik pillanatról a másikra nem tölt? Talán az előbb még játszottál vele, és azért csatlakoztattad töltőre, mert láttad, hogy

Tovább »