Hogyan tudod megváltoztatni az Apple ID jelszót?

Hogyan tudod megváltoztatni az Apple ID jelszót?

Mikor bármilyen eszköz Apple szervizbe kerül, szükség van az Apple ID-ra. Erre természetesen nem a szervizes kollégáknak van szüksége, nekik ezt nem kell tudniuk, hanem az ügyfélnek. Szükséges pl. ahhoz, hogy előzetesen biztonsági mentést készülhessen a készülék adatairól. Ugyanakkor az ügyfelek jelentős részének fogalma sincs erről a jelszóról. Már rég elfelejtették, nem emlékeznek rá, elvesztették, vagy akár fogalmuk sincs arról, hogy mi az az Apple ID.

Mi az az Apple ID?

Néha itt kezdődik a bonyodalom. Nem ritka, hogy az Apple szerviz kellős közepén az ügyfél visszakérdez. Milyen jelszó? Apple ID. Mi az az Apple ID? Az Apple ID lényegében egy Apple fiók, amire az Apple készülékek használata során az Apple saját szolgáltatásainak használatához (pl. iCloud, iTunes Store, App Store, Apple Music) van szükség. Egyfajta belépő az Apple univerzumába. Egyetlen fiók elegendő az összes szolgáltatáshoz. A felhasználók pedig nem állhatnak ellen, hiszen mindenképpen szükségük lesz rá olyan elengedhetetlen szolgáltatásokhoz, mint pl. az iCloud a mentésekhez, és az App Store az alkalmazások letöltéséhez.

Ezért, amikor valaki először Apple készüléket vásárol, annak használatba vételekor, és a készülék beállítása során az almás vállalat egyszeri alkalommal egy Apple ID-fiók létrehozására kéri. Ezzel a fiókkal aztán egyszerre több készüléket is lehet majd használni, illetve készülékcsere esetén is az új készüléknél a már meglévő fiók használatos.

Az Apple ID fiókból esetleges készülékeladáskor el lehet távolítani az eladott készüléket, sőt a tulajdonban lévő készülékekre vonatkozó adatok is regisztrálták, például a jótállás adatai, dátuma.

Az elfelejtett Apple ID jelszó

Abban a világban, ahol mindig minden cég regisztrációra hajt, és már rengeteg helyre feliratkoztunk, és létrehoztunk mindenfelé felhasználói fiókot, ott előfordul, hogy nem emlékszünk jelszavakra. Egy Apple készüléket is viszonylag sokáig szokás használni. Vagyis, ha az első iPhone-t épp a másodikra cseréli valaki, akkor is könnyen lehet, hogy az Apple ID jelszava még nem ragadt meg a szürkeállományban.

Egy szó, mint száz: az Apple ID-ra szükség van, és néha a jelszó „elfelejtődik”. A jó hír azonban az, hogy ez a jelszó viszonylag könnyen visszaállítható, a fiókhoz pedig újra hozzá lehet majd férni.

A most következő pillanatok alatt kész módszerhez szükség lesz egy „megbízható” vagy inkább mondjuk azt, iCloudba bejelentkezett iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre, és arra, hogy a kétlépéses hitelesítés engedélyezve legyen az Apple ID azonosítónál. Utóbbiak hiányában az elfeledett jelszónak a módosítása kevésbé pillanatok műve.

Tehát az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken a Beállításokban legfelül a felhasználó saját nevére érintve, majd a Jelszó és biztonság menüpontban a Jelszó módosítása utasítást válasszuk. Hogyha a felhasználó az iCloudba is be van jelentkezve és jelkódot is használ, akkor a készülék jelkódjának megadását követően frissítheti, vagyis újra cserélheti a jelszavát.

Tanácsos mindezt még Apple szervizbe indulás előtt átfutni. Illetve természetesen az adatok védelme érdekében egy mentést készíteni az iCloudba, ha pedig nem elég a tárhely, akkor a számítógépre. A biztonsági mentés segít megóvni az Apple készülék adatait akkor is, ha a szervizben valami komolyabb műveletre kerül sor, vagy akár kicserélik az eszközünket.